De Fonteinkerk is een jonge gemeente met veel kinderen. Kinderen worden gezien als belangrijke en volwaardige leden van onze gemeenschap en krijgen alle aandacht. We genieten ervan dat ze er zijn! We verlangen er naar om hen te laten groeien in geloof en kijken er naar uit dat ze op een dag zelf Jezus als hun Heer omarmen. Wat voor de hele Fonteinkerk geldt, geldt ook voor het kinder- en jongerenwerk. Het is er niet alleen voor onszelf, maar ook voor jou. We vinden het fijn om ook jouw kind welkom te mogen heten.

Op zondag zijn er verschillende programma’s voor kinderen. Tijdens dit programma kunnen ze op hun eigen manier en niveau God en elkaar ontmoeten.

Spetters (0-4 jaar)

Voor de kinderen die nog niet naar school gaan is er de Spetters. Vanaf het allereerste begin is er een eigen plek en aandacht voor de kinderen. Bij de Spetters worden ze opgevangen en kunnen ze spelen. We lezen voor uit de kinderbijbel en leren liedjes. Zo wordt de kerk voor hen vanaf jongs af aan een vertrouwde plek.

Fonteinkids

Groep 1-2 en 3-4 van de basisschool hebben elk hun eigen Fonteinkids programma. Deze kinderen gaan op hun eigen niveau met een onderwerp aan de slag. Ze groeien in geloof en hebben een eigen plek en groep waarin ze mogen leren dat ook zij erbij horen.

Fonteinclub

Voor groep 5-6 is er de Fonteinclub. Hoe ouder kinderen worden hoe meer we met hen uit een onderwerp kunnen halen. Zo groeien ze steeds verder in geloof, leren ze elkaar beter kennen en wordt de Fonteinkerk steeds meer ook hun kerk.

Fonteinmoment

Voor kinderen van groep 5 tot en met 8 is er regelmatig in de dienst ruimte voor uitleg van de preek op hun eigen niveau. Zo ontdekken ze dat het verhaal in de kerk ook wat voor henzelf kan betekenen. Zo mogen ook zij verder groeien in geloof.

Rock Steady

Voor groep 7-8 is er op vrijdagavond Rock Steady. Met dit programma ontdekken de jongste tieners zelf wat het geloof voor hen kan betekenen in het dagelijks leven. Het is een actief programma vol humor, uitdaging en ontmoeting.

Jongerenwerk

Jongeren hebben in de Fonteinkerk hun eigen plek in de zogenaamde CaVegroepen. Wij zien jongeren bezig met vragen als: wie ben ik? Waar hoor ik bij? Hoe maak ik verschil? Tijdens CaVe willen we met jongeren op zoek gaan naar antwoorden. Dit doen we door te coachen, uit te dagen, te leren en ontdekken. Zelf gedreven door Gods liefde wijzen we hen de richting van Jezus. Tegelijk geven we ook ruimte om te geloven in hun eigen een taal en vormen.

© 2019 - 2024 · Fonteinkerk Buitenpost · Disclaimer · Ontwerp en Ontwikkeling Custard On & Offline Communicatie
·