Wat doen we samen in deze bijzondere tijd?

Corona zet ons stil, soms heel letterlijk. Het is een periode om te bezinnen en troost te zoeken. Het is normaal om bang te zijn, om je zorgen te maken, om je alleen te voelen. Daarom is het juist nu ook een periode om er voor elkaar te zijn. Mensen zijn gemaakt om samen te zijn, om elkaar te helpen, om naast elkaar te staan.

De Fonteinkerk wil daar graag een rol in spelen. We houden van Buitenpost en we voelen ons verbonden met de mensen die om ons heen wonen. Ontdek welke acties er al gebeuren in jouw omgeving, hoe je mee kan doen en hoe je hulp kan vragen.

Geef hulp of vraag om hulp

We brengen op deze site verschillende initiatieven bij elkaar. Die zijn niet ‘van de kerk’. We willen graag dat ze van Buitenpost voor Buitenpost zijn. Dus ook jij bent van harte uitgenodigd om je in te zetten als vrijwilliger of om er gebruik van te maken. Heb je zelf een mooi initiatief of heb je idee, maar niet de mankracht om het uit te voeren. Deel het met ons dan kijken we of wij je kunnen helpen.

 

‘Het is niet nodig om nu alleen te ploeteren,
vraag om hulp of help iemand anders!’

 

We willen iedereen die hulp nodig heeft, ook al is het een heel klein beetje, aanmoedigen om dat aan te geven. Niemand redt het alleen. Sommigen hebben familie of vrienden dichtbij, niet iedereen. Het is niet nodig om nu alleen te ploeteren.
Dus heb je behoefte aan even een gesprek bel de Luisterpost. Heb je thuis af en toe hulp nodig geef het aan. Werk je allebei in een vitaal beroep en heb je ook nog de kinderen thuis, een pan eten is snel gebracht.

 

 

Kerkdiensten online

De kerkdiensten van de Fonteinkerk gaan digitaal gewoon door. We hebben een prima beeld verbinding waarmee we de diensten op een goede kwaliteit kunnen uitzenden. Je bent van harte welkom om digitaal met ons mee te doen. Je kan de kerkdiensten volgen op de gebruikelijk tijd, zondagmorgen om 9.30 uur.

› Ga naar kerkdienst gemist

Veelgestelde vragen

Is de Fonteinkerk nog open?
Het gebouw van de Fonteinkerk is geopend. Het kerk zijn gaat gewoon door. Je kan ons bereiken via de website en het mailadres. Onze predikant Gerbram Heek is bereikbaar.

Lees hier het gebruiksplan van de Fonteinkerk volgens de coronarichtlijnen.

Zijn er nog kerkdiensten van de Fonteinkerk?
Jazeker, de kerkdiensten van de Fonteinkerk worden digitaal verzorgd en zijn elke zondag op de gebruikelijke tijd (9:30 uur) te bekijken. Ook zijn ze daar op een later tijdstip terug te kijken.

Hoe zit het met kerken en de maatregelen van het RIVM?
Er worden tot 1 juni alleen digitaal diensten verzorgd. Daarnaast houdt de Fonteinkerk zich aan alle maatregelen die het RIVM heeft afgekondigd.

 

Tips om te doen!

Wat kan iedereen op dit moment doen? Denk aan dingen als:

  1. Boodschappen doen voor mensen die de deur niet meer uit kunnen.
  2. Oppasservice voor wie echt omhoog zit nu de kinderen thuis zijn.
  3. Een pan eten brengen bij mensen die een vitaal beroep hebben en moe thuiskomen. Soms hebben in gezinnen beide ouders een vitaal beroep én zijn de kinderen thuis.
  4. Gooi een briefje met je telefoonnummer door de deur bij mensen die hun huis niet meer uit mogen en vraag of ze iets nodig hebben of behoefte hebben aan een gesprek.
  5. Stuur kaartjes naar ouderen of andere mensen uit de kwetsbare groepen.
  6. Maak in je eentje (een stuk van) je straat schoon.
  7. Mocht je een stille plek in huis hebben, biedt hem aan voor een jongere die huiswerk moet maken, maar thuis geen goede plek heeft.

Lokale initiatieven

Hieronder vind je lopende acties en initiatieven. Heb jij een initiatief dat hierbij kan, meld het bij ons. 

Bel de Luisterpost

Heb je behoefte heeft aan even menselijk contact, van je afpraten of gewoon een babbeltje, bel gerust. Een praatje met iemand kan net de dag breken en je anders laten kijken naar wat er om je heen gebeurt. We hopen jou een van deze dagen te spreken. Wij zitten voor je klaar van 10 – 12 uur, 14 – 16 uur en 19 – 20 uur. Bel met 0511 233 199.

Buitenpost in Quarantaine

Buitenpost in Quarantaine, dat is de naam van een Facebookgroep. Deel met anderen hoe het er bij jullie thuis aan toegaat. Denk aan een collage van foto’s van jouw week of een foto hoe jij thuis werkt enzovoort. Een vrolijke manier om met elkaar mee te leven.

Meedoen met de groep? Dat kan. Ga naar Buitenpost in Quarantaine en doe mee!

Verrassen met een lied

Het akoestisch duo Ate en Bertina Grijpstra kunnen op dit moment niet optreden voor groepen. Maar een lied voor één of twee mensen kan wel. Wil je iemand verrassen, een hart onder de riem steden of gewoon even laten weten dat je aan ze denkt. Bestel dan een lied. Dat mag van alles zijn zoals popmuziek, gospel of Elvis. In overleg wordt een nummer gekozen en wordt dit live aan de deur ten gehore gebracht. Stuur een bericht naar grijpstra@chello.nl

Support your locals Buitenpost

Lokale ondernemers kun je ondersteunen met onder meer de Suport your locals box. Koop een box en krijg de lekkerste producten van lokale ondernemers uit je eigen buurt thuisbezorgd voor de deur of om af te halen. Wat krijg je? Een box vol basisproducten brood, groente, zuivel, worst, bloemen, cadeautjes en delicatessen zoals wijn, bier, kaas en noten. Of bestel cadeaubonnen om deze op een later tijdstip te verzilveren.
Vergeet niet ook de andere lokale ondernemers te ondersteunen!

Ga direct naar bestellen

Bemoedigende teksten en afbeeldingen

Bekijk hier bemoedigende teksten of afbeeldingen van initiatieven die op dit moment gaande zijn.

 
 
© 2019 - 2021 · Fonteinkerk Buitenpost · Disclaimer · Ontwerp en Ontwikkeling Custard On & Offline Communicatie
·