Wat doen we samen in deze bijzondere tijd?

Corona zet ons stil, soms heel letterlijk. Het is een periode om te bezinnen en troost te zoeken. Het is normaal om bang te zijn, om je zorgen te maken, om je alleen te voelen. Daarom is het juist nu ook een periode om er voor elkaar te zijn. Mensen zijn gemaakt om samen te zijn, om elkaar te helpen, om naast elkaar te staan.

De Fonteinkerk wil daar graag een rol in spelen. We houden van Buitenpost en we voelen ons verbonden met de mensen die om ons heen wonen. Ontdek welke acties er al gebeuren in jouw omgeving, hoe je mee kan doen en hoe je hulp kan vragen.

Kerkdiensten online

De kerkdiensten van de Fonteinkerk gaan digitaal gewoon door. We hebben een prima beeld verbinding waarmee we de diensten op een goede kwaliteit kunnen uitzenden. Je bent van harte welkom om digitaal met ons mee te doen. Je kan de kerkdiensten volgen op de gebruikelijk tijd, zondagmorgen om 10.00 uur.

› Ga naar kerkdienst gemist

Veelgestelde vragen

Is de Fonteinkerk nog open?
Het gebouw van de Fonteinkerk is geopend. Het kerk zijn gaat gewoon door. Je kan ons bereiken via de website en het mailadres. Onze predikant Gerbram Heek is bereikbaar.

Lees hier het gebruiksplan van de Fonteinkerk volgens de coronarichtlijnen.

Zijn er nog kerkdiensten van de Fonteinkerk?
Jazeker, de kerkdiensten van de Fonteinkerk worden digitaal verzorgd en zijn elke zondag op de gebruikelijke tijd (10:00 uur) te bekijken. Ook zijn ze daar op een later tijdstip terug te kijken.

Hoe zit het met kerken en de maatregelen van het RIVM?
Er worden tot 1 juni alleen digitaal diensten verzorgd. Daarnaast houdt de Fonteinkerk zich aan alle maatregelen die het RIVM heeft afgekondigd.

 

Tips om te doen!

Wat kan iedereen op dit moment doen? Denk aan dingen als:

  1. Boodschappen doen voor mensen die de deur niet meer uit kunnen.
  2. Oppasservice voor wie echt omhoog zit nu de kinderen thuis zijn.
  3. Een pan eten brengen bij mensen die een vitaal beroep hebben en moe thuiskomen. Soms hebben in gezinnen beide ouders een vitaal beroep én zijn de kinderen thuis.
  4. Gooi een briefje met je telefoonnummer door de deur bij mensen die hun huis niet meer uit mogen en vraag of ze iets nodig hebben of behoefte hebben aan een gesprek.
  5. Stuur kaartjes naar ouderen of andere mensen uit de kwetsbare groepen.
  6. Maak in je eentje (een stuk van) je straat schoon.
  7. Mocht je een stille plek in huis hebben, biedt hem aan voor een jongere die huiswerk moet maken, maar thuis geen goede plek heeft.

Bemoedigende teksten en afbeeldingen

Bekijk hier bemoedigende teksten of afbeeldingen van initiatieven die op dit moment gaande zijn.

 
 
© 2019 - 2022 · Fonteinkerk Buitenpost · Disclaimer · Ontwerp en Ontwikkeling Custard On & Offline Communicatie
·